Välkommen till Åby Arena

På andra våningen (plan 4) i nybyggda Åby Arena hittar du 1 700 kvadratmeter avsett för träning.
 
I vårt fullutrustade gym på ca 1100 kvm på ett plan möts du av stora ytor för funktionell träning, maskiner, fria vikter och cardioavdelning. I gymmet kan du träna individuellt eller i grupp på våra bokningsbara inspirationspass. Tränare finns på plats särskilda tider för att stödja och inspirera dig i din träning.

Här finns två olika salar anpassade för gruppträning – stora salen och en sal för spinning med Activio pulssystem. När det inte pågår pass i salarna får du gärna använda dem för din egen träning.

Schema för gruppträning och gymaktiviteter hittar du här.

Behöver du fylla på med energi före eller efter ditt träningspass eller bara slappa en stund har vi en cafédel fylld med schyssta saker som tex mackor, smoothies och bars. Här finns också en shop där vi säljer kläder, vattenflaskor och annat som hör träningen till.

I höst presenterar vi träningsnyheten Plaza på Åby Arean

Håll utkik för mer information!

Titta in hos oss

Det här kan du träna:

  • Gruppträning
  • Gym
  • Spinning

Hyr våra salar

Vi hyr ut våra lokaler för aktiviteter inom idrott, träning och friskvård. Intresserad? Kontakta Malin Boork på malin.b@gbg.friskissvettis.se

Vill komma nära människor

– Åby Arena är ett område som växer oerhört mycket. Genom att öppna här kommer vi nära människor som bor och jobbar här, säger Thomas Fredriksson, verksamhetschef på Friskis&Svettis Göteborg. Föreningens vision är att få ännu fler människor i rörelse. – För att lyckas med det behöver vi erbjuda träning på fler platser i staden. Vi vet att närheten till träningsanläggningen är viktigt för att människor ska komma iväg, så nyetablering är ett viktigt steg för att nå våra mål, säger Thomas Fredriksson.

Personlig tränare

Letar du efter din motivation eller en ny utmaning? Våra Personliga tränare möter dig där du är. Oavsett om du är ny, van, äldre, yngre, ringrostig eller övertänd.

Läs mer här och boka

Barnpassning och barnrum

Vi erbjuder barnpassning och lekrum för barn upp till 10 år. Du kan även ta med din bebis i gymmet på vissa tider.
Våra barnvärdar finns på plats fram till och med vecka 50 då barnpassning har jul-uppehåll. De är åter på plats från vecka 2.

Måndagar 16.30 - 19.30
Onsdagar  16.30 - 19.30

Läs mer här

Tillgänglighet

Vår anläggning som du når via trappa alternativt hiss ligger på våning två.
Väl inne hos oss finner du hela vår anläggning på samma våningsplan. Stora kommunikationsytor och tillgängligheten på träning och omklädning gör att det är enkelt för alla att navigera runt och ta sig fram.

På Åby har vi ett duschbås i varje duschrum samt ett neutralt omklädningsrum med dusch för den som önskar.

Här finns vi

Kollektivt

Närmaste hållplatsen heter Åby Fritidscenter. Från Heden går buss 753, ca 30 min. resväg.
Från Åby Fritidscenter sneddar du sedan över den stora parkeringen mot Åby Arena (och Åbytravet).

Parkering

Utanför anläggningen finns en parkeringsplats. Detta är en parkering med betalning som tillhör Åby Arena.