Öppettider

Öppet idag:
04.30 - 23.00
Bemannat:
09.00 - 19.00
Veckodag Öppet Bemannat
Måndag 04.30 - 23.00 09.00 - 20.30
Tisdag 04.30 - 23.00 09.00 - 20.30
Onsdag 04.30 - 23.00 09.00 - 20.30
Torsdag 04.30 - 23,00 09.00 - 20.30
Fredag 04.30 - 23.00 09.00 - 19.00
Lördag 04.30 - 23.00 09.00 - 16.30
Söndag 04.30 - 23.00 10.00 - 18.30

För att träna under de obemannade timmarna behöver du ha en kod till ditt kort.
Du registrerar en personlig kod i medlemsservice.

Tidplan ombyggnad

På måndag den 30 november startar vi renoveringen av gymmet på nedre plan på Friskis Frölunda.

30 november till 2 december samt 5 till 6 december är du välkommen att träna på övre plan i gymmet, då är gymmet på nedre plan stängt.
3–4 december är hela anläggningen stängd.
Dessa två dagarna är även all gruppträning inställd
7–9 december är hela gymmet stängt
Gruppträningen pågår som vanligt under dessa dagar.

Under hela byggtiden stänger vi all obemannad tid. Det innebär att du endast kan träna på bemannade tilder från den 30 november till den 9 december.

Om allt går enligt plan öppnar vi igen med ett nytt, fräscht gym den 10 december.
Vi reserverar oss för förändringar i tidplanen så håll dig uppdaterad, vi lägger ut eventuella förändringar här.

Gruppträningen fortsätter som vanligt under byggperioden.

Tack för ditt tålamod under den här tiden!

Välkommen till Frölunda

I vårt fullutrustade gym på 2 plan finns ytor för funktionell träning, maskiner, fria vikter och cardioavdelning. I gymmet kan du träna individuellt eller i grupp på våra bokningsbara inspirationspass. Tränare finns på plats särskilda tider för att stödja och inspirera dig i din träning.

Här finns tre olika salar anpassade för gruppträning – stora salen, spegelsalen och en indoor walking-sal. När det inte pågår pass i salarna får du gärna använda dem för din egen träning.

Behöver du fylla på med energi före eller efter ditt träningspass eller bara slappa en stund har vi en cafédel fylld med schyssta saker som tex mackor, smoothies och bars. Vi har också en shop där vi säljer kläder, vattenflaskor och annat som hör träningen till.

Här finns solarium som du använder via poletter eller solkort (köps på plats, åldersgräns 18 år).

Hur mycket folk är det på anläggningen?

Vissa tider är det väldigt luftigt i våra gym och lågt deltagande på gruppträningen. Andra tillfällen är det högt tryck med väntetid på maskinerna och fullbokade pass.

Just nu är det extra viktigt att vi håller avstånd till varandra. På alla anläggningar har vi gjort anpassningar till exempel genom att begränsa antalet platser på gruppträningen och glesa ut mellan, eller stänga av vissa maskiner.

Prata med medlemsservice på anläggningen för att få information om hur besöksmängden ser ut så att du kan planera din träning på bästa sätt. 

Vi bygger om gymmet på Frölunda

Vi uppgraderar och skapar ett modernt gym på Friskis Frölunda. Här ska det bli ett nytt, modernt och uppgraderat gym.

Detta blir nytt

Friskis Frölundas gym är en av de häftigaste gymlokalerna på Friskis i Göteborg. Anläggningen öppnade 2009 och nu är det dags för en modernisering.

Den stora förändringen kommer att ske på nedervåningen; Golvet byts ut från parkett och tunnare gymgolv till ett 30 mm tjock golv som tål det mesta inklusive två inbyggda lyftarpodier.
En löparbana för släde, sprinter, utfall och dylikt kommer att sättas in. En rigg med ringar, rep och lyftarmöjligheter sätts in. 
En så kallad ”aktivitetsvägg” sätts in, som det bland annat är säkert att kasta bollar och stå på händer mot. 
Utöver detta kommer möjlighet för träning med stänger och vikter så som knäböjsställningar, bänkpressar, smithmaskin, sälrodd, kabeldrag, glute drive, hiit-bike, hantlar, benpress, latsdrag, rodd, kettlebells och hantlar att finnas på denna våning. Utöver detta finns också magbänkar, brutalbänk och ryggresare. 
En ytterligare nyhet för nedervåningen är en handcykel som är anpassad för rullstol.

På övervåningen kommer hela cardioparken inklusive löpband, crosstrainers, roddmaskiner och cyklar att ersättas. Efter uppdateringen finns löpband (två olika typer), en trappmaskin, crosstrainers, indoor walking-maskiner, tre olika slags cyklar, roddmaskiner och stakmaskiner. Med andra ord ett brett och varierat utbud.

Stretchytan får ett nytt golv som är bättre anpassat för att kunna ligga på samt ny utrustning i form av ryggresare och dylikt.

Styrkemaskinparken som tidigare varit utspridd på båda våningarna kommer nu att koncentreras till övervåningen (bortsett från kabelmaskinera och övriga maskiner som laddas med viktskivor). De maskiner som kommer finnas är sittande benpress, benspark, bencurl (både sittande och liggande), stående vadpress, insida-/utsida lår, axelpress, latsdrag, sittande rodd, assisterad chin/dip, bröstpress, kombinerad fly/baksida axlar samt en ryggsträckare och magmaskin.

Kort och gott så kommer anläggningen att erbjuda en större bredd i möjlig träning framöver. Vi är mycket stolta över att Frölundas anläggning tar nästa steg för att kunna erbjuda än mer varierad och lustfylld träning för alla. 

Tidplan

Måndag den 30 november startar vi renoveringen av gymmet på nedre plan på Friskis Frölunda.

Fram till och med den 6 december är du välkommen att träna på övre plan, då är gymmet på nedre plan stängt.
Den 7-9 december är hela gymmet stängt.

Om allt går enligt plan öppnar vi igen med ett nytt, fräscht gym den 10 december.
Vi reserverar oss för förändringar i tidplanen så håll dig uppdaterad, vi lägger ut eventuella förändringar här.

Gruppträningen fortsätter som vanligt under byggperioden.

Tack för ditt tålamod under den här tiden!

Arbete på Lergöksgatan

Trafiken för trafikanter som kör Lergöksgatan förbi Munspelsgatan är omlagd till preliminärt april-2020.

Trafiken leds vidare mot Säckpipegatan. 

Korsningen Lergöksgatan/Munspelsgatan är helt avstängd.

I och med detta är busshållplatsen vid Kalles gatukök flyttad till den tillfälliga vägen på Balders parkering. Busshållplatsen norr om Munspelsgatan är även den flyttad till detta område (ca 120 m söderut).

Platschef - Elinor Sahlin

Titta in hos oss

Det här kan du träna

  • Gruppträning
  • Gym
  • Indoor walking

Barnpassning och barnrum

Med anledning av Corona har vi just nu ingen barnpassning.
När barnverksamheten kommer igång hos oss igen erbjuder vi barnpassning och lekrum för barn upp till 10 år, tider läggs ut när det blir aktuellt igen. Du kan då även ta med din bebis i gymmet på vissa tider.

Läs mer här

Personlig tränare

Letar du efter din motivation eller en ny utmaning? Våra Personliga tränare möter dig där du är. Oavsett om du är ny, van, äldre, yngre, ringrostig eller övertänd.

Läs mer här och boka

Hyr våra salar

 

Vi hyr ut våra lokaler för aktiviteter inom idrott, träning och friskvård. Intresserad? Kontakta Malin Boork på malin.b@gbg.friskissvettis.se

Tillgänglighet

På Frölunda finner du vår träning på två våningsplan. Entré, omklädningsrum, salsträning och styrkerelaterad gymträning finns i markplan. Indoor Walking och konditionsträning i gymmet hittar du en trappa upp.

Den obemannade ingången ligger idag en trappa upp med ledstång men flyttas till entréplan under sommaren 2020 samtidigt som ett enskilt omklädningsrum kommer till.

Boka massage

Joakim  är utbildad massageterapeut på Axelsons Institute och hyresgäst hos oss på Friskis Frölunda.
"Mitt mål med massagebehandlingarna är att kunden ska få bästa möjliga behandling för sina besvär och på så sätt minska risken att besvären kommer tillbaka."

Här finns vi

Så här tar du dig hit

Kollektivt

Närmaste hållpalts heter Bergkristallgatan. Tex buss 50 går från Brunnsparken och tar ca 20 minuter.

Cykel

För att hitta närmsta cykelväg sök i cykelreseplaneraren som du hittar här.

Parkering

Runt fastigheten finns 23 st p-platser som tillhör Friskis&Svettis, dessa är gratis. Om du parkerar här fyller du i en lista inne på anläggningen.

Cirka 200 meter från anläggningen, i riktning mot Frölunda torg mittemot Stadsmissionen finns 67st p-platser, avgiftsbelagda.

Titta in hos oss