Många medlemmar = många tankar

I en förening med många tusen medlemmar finns också lika många åsikter, tankar och idéer vilket är en enorm tillgång. Det är dock inte alltid dessa tankar överensstämmer med varandra vilket gör föreningens arbete utmanande men också roligt. Någon tycker att vi satsar för mycket på gymmet medan någon önskar mer fokus på detsamma. Någon tycker housemusik krävs för att ens kunna träna medan någon tappar all träningspepp av detsamma. Några vill ha fler Jympapass medan andra tycker att de tar upp onödigt mycket plats i schemat. Det som är "bättre" träningsmaskiner/musik/pass för dig är inte detsamma för alla andra. Kort sagt; alla tycker inte likadant. 

När verksamheten planeras och inköp görs så utgår vi såklart från medlemmarnas tankar och idéer men också vår träningsstatistik, ekonomiska förutsättningar, avtal, efterfrågan, utrymme och trender för att till slut hamna i ett alternativ som vi tror kommer så många som möjligt till gagn och gör oss så breda som möjligt. Man kan säga att allt inte är för alla men att det finns något för alla.

Vilka är ni som har svarat?

  • 65 % är kvinnor och 35 % är män
  • 3 % tränar varje dag, 43 % 3-5 ggr/vecka, 40 % 1-2 gr/vecka, 10 % några ggr/månad och 4 % mer sällan.
  • 14 % är yngre än 30 år, 13 % är 30-39 år, 20 % är 40-49, 26 % är 50-59 år, 17 % är 60-69 år och 9 % är 70 år eller äldre.
  • 41 % tränar gruppträning, 38 % tränar på gym och 21 % tränar både och.

Vi gillar dig och du verkar gilla oss

Vi mäter i en skala från 0-100 där 100 är det vi strävar efter. I årets undersökning fick vi ett nöjdhetsindex på 81,4 vilket glädjer oss väldigt mycket. 


Hur nöjda är ni med Friskis Örebro? 81.4
Hur troligt är det att du stannar hos oss de närmsta åren? 79.2
Skulle du rekommendera Friskis till någon annan? 72.2

De fem främsta anledningarna till att ni väljer oss

  1. Bra läge
  2. Bra lokaler för träning
  3. Bra öppettider
  4. Trevlig stämning/atmosfär
  5. Bra ledare/instruktörer

Utveckling

Ni är många som tränar hos oss och det är vi väldigt glada för. Vi tycker också att det är roligt att ni är så många som har tagit tillfället i akt att komma med konkreta förslag och önskemål. Vi tackar och tar dem med oss! Här är tre områden som många av er lyfter som viktiga och där ni ser utvecklingspotential.

Rent och snyggt

Att städningen på våra anläggningar är riktigt bra är viktigt för er. Vi kommer under året att jobba mycket med att hålla rent och snyggt och utveckla servicen på olika sätt. Vi byter nu städbolag och vässar även städrundorna för våra receptionister och ideella funktionärer. Vi har tjänster ute med syfte att ytterligare förbättra trivseln på anläggning och möjliggöra för att ha fler personer ute på anläggning samtidigt.

Finns det hjärterum

Vid de populäraste tiderna upplevs det stundtals trångt i lokalerna. I höst öppnar vi ytterligare en anläggning vilket vi hoppas kommer påverka i en positiv riktning och vi ser kontinuerligt över befintliga anläggningar utifrån utrustning, ventilation, scheman, öppettider med mera.

App, app, app! 

För att vår verksamhet ska fungera krävs ett gäng digitala lösningar och det finns en del synpunkter på bokningssystemet och bokningsreglerna. Detta är något som styrs på nationell nivå och därmed inget som vi kan ändra lokalt. Däremot ser vi till att förmedla alla synpunkter vidare till Friskis Riks. 

Vår träningapp Friskis Go är mycket uppskattad men fortsatt okänd för många. Vi kommer under året jobba på olika sätt för att fler ska upptäcka den guldgruva av träning som finns där.